Ten tunel to byłaby jedyna trafiona, niezbędna i bardzo przydatna inwestycja od wielu wielu lat. No ale jak napisałem BYŁABY... bo nie będzie...
Piotrków jest miastem seniorów u nas nic nie może być zbudowane. Młodzi uciekają z miasta i nic dziwnego co tu można robić? Oglądać tylko kapele podwórkowe?
Jedyne rozwiązanie dla tego miejsca to tunel w kształcie litery (T) z rozbudowanym skrzyżowaniem podziemnym dla wjazdu i wyjazdu na dworzec
Proponuję zacząć budowę równolegle z remontem ryneczku na Wojska Polskiego.
A może taniej by było, obok kładki dla pieszych, zrobić kładkę dla samochodów, będzie lekka konstrukcja i nie będzie podtapiać podczas ulewy.
Ciekawe czy dojdzie do tej inwestycji, ale to już dawno powinno być rozwiązane. Przejazd kolejowy przez środek miasta to porażka i paraliż komunikacyjny. Taki wiadukt wiele by pomógł.
myślę, że o niebo lepszym pomysłem jest po prostu likwidacja tego przejazdu. Będzie dużo taniej, zmniejszy się ruch na Słowackiego i przeniesie się na dwupasmówkę
A pierwszy kwietnia nie tak daleko. Oj........ Trzeba było poczekać z tą wiadomością.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!